Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Grillad kotlett Sweet BBQ med sommarsallad och hjortroncrèmefraiche

12 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

4 skivor  Nyhléns Hugosons Kotlett Sweet BBQ

Sommarsallad

700 g Sötpotatis
3 msk Olivolja + flingsalt
200 g Jordgubbar
250 g Grön sparris + 3 msk olivolja
½-1 st Romansalladshuvud
ca 125 g  Minimozzarella
   

Hjortroncrèmefraiche

2 dl Crème fraiche
3 msk Hjortronsylt 
1-2 st  Vitlöksklyftor, finhackade
  Salt och peppar
   
   
   
Gör så här

Gör så här

  • Ta ut köttet från kylskåpet och lägg på ett fat så att det blir rumstempererat.
  • Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
  • Tvätta sötpotatisarna (med skalet på) och skär i klyftor. Lägg i en ugnsfast, smord form och ringla olivolja och strö flingsalt över. Rosta i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills de fått fin färg.
  • Skölj, ta bort det gröna och klyfta jordgubbarna.
  • Skölj salladen och bryt till grova salladsbitar.
  • Skölj sparrisen, skär i 4 cm långa stavar och fräs snabbt i oljad stekpanna.
  • Sväng ihop ljumma sötpotatisklyftor med jordgubbar, sparris och salladsblad i en skål med lite olivolja och flingsalt. Lägg på ett fat och toppa med minimozzarella.
  • Grilla kotletterna enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Under tiden, ta fram en skål och blanda ihop såsen: crème fraiche, hjortronsylt, vitlök, salt och peppar. Smaka av.