Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Grillad kryddad kotlett och potatissallad med citron & dragon

13 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

4 skivor  Nyhléns Hugosons Kryddad Kotlett 

Krämig potatissallad

800 g Små färskpotatisar
2 ½ dl Crème fraiche
1 st Vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk Dijonsenap
3 msk Kapris, finhackad
1 st  Rödlök, finhackad
2 msk Dragon, finhackad (spara lite till garnering)
½-1 st Citron, saft & skal (spara lite skal till garnering)

Grönsallad

65 g Salladsblad
5 st  Rädisor 
  Olivolja
  Flingsalt 
Gör så här

Gör så här

  • Ta ut köttet från kylskåpet och lägg på ett fat så att det blir rumstempererat.

  • Koka potatisarna mjuka i saltat vatten, detta går bra att göra dagen innan. När potatisarna har svalnat, dela dem på mitten. Ta fram en skål och blanda ihop crème fraiche, dijonsenap, kapris, rödlök, dragon med skal och saft från citronen. Smaka av. Vänd ner dressingen med den delade, avsvalnade potatisen och blanda om försiktigt.

  • Sväng om grönsalladen i en skål med hyvlade rädisor, olivolja och lite flingsalt.

  • Grilla kotletterna enligt anvisningarna på förpackningen.

  • Servera de nygrillade kotlettskivorna med den krämiga potatissalladen och den krispiga salladen, gärna med några skivor vattenmelon och färsk citron att pressa över.