Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Grillad chorizo med mandelpotatissallad, syltade kantareller och grönsallad

16 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

8 st  Nyhléns Hugosons Grillkorv Chorizo 

Syltade kantareller

5 dl kantareller
1/2 dl ättika 12%
1 dl socker
1 tsk salt
1 1/2 dl vatten
1 st lagerblad
1 tsk  gula senapsfrön
1 knippe  färsk timjan

Mandelpotatissallad 

600 g  mandelpotatis 
1/2  squash 
1 st  röd paprika 
1/2 dl senap 
1 dl  crème fraiche 
  salt och peppar 
  smörgåskrasse 

 

 

Gör så här

Syltade kantareller: Rensa kantarellerna. Koka upp dem i vatten och sjud 5 minuter. Lägg i en burk. Koka ihop de övriga ingredienserna tills sockret och saltet löst sig, slå över kantarellerna. Lägg på lock och ställ kallt.

Mandelpotatissallad: Koka mandelpotatisen, dela den på hälften. Skär squashen och paprikan i grova bitar, blanda med potatisen. Rör ihop senap och crème fraiche och slå över potatisen. Rör runt och smaka av med salt och peppar. Strö rikligt med smörgåskrasse över.

Grilla chorizon och servera med de goda tillbehören och gärna en fräsch grönsallad med sockerärtor.