Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Varmkorv med potatis- och rotfruktsstomp

8 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

1 förp  Nyhléns Hugosons Varmkorv
300 g Potatis
300 g  Morot
1 st  Gul lök
2 msk Matolja
3 dl  Vatten
1/2 st  Citron, rivet skal
1 msk Persilja, hackad
  Parmesan, riven
  Salt och peppar 
   
   
   
   
   
   
Gör så här

Slanta morötterna och dela de skalade potatisarna i grova bitar. Skiva löken och fräs i en gryta med olja, tillsätt morötter och potatis. Tillsätt vatten, krydda med salt och peppar. Koka rotfrukterna mjuka under lock i ca 20 min. 

Koka korvarna enligt anvisningarna på förpackningen.

Krossa potatis och morötter med en gaffel eller stöt. Lägg upp rotfruktsmoset på en tallrik, strö över hackad persilja, det rivna citronskalet och riven parmesan. Servera med den kokta varmkorven och gärna en klick senap, lite inlagd gurka och en sallad.