Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Grillad karré med rostade rotsaker och svamp i foliepaket

11 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

600 g Nyhléns Hugosons benfri kryddad karré

Rotsaker

1 st  kålrot
4-6 st morötter
1 st gul lök
2 msk rapsolja
  salt och peppar

 Svamppaket

1 1/4 l blandad svamp
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
ca 15 st timjankvistar
ca 4 st rosmarinkvistar
3 msk finskuren persilja
100 g smör
  salt och peppar

 

Gör så här

Skala och skär kålrot och morot i grova stavar. Dela löken i klyftor och pensla med rapsolja. Salta och peppra, rosta sedan i ugnen på 200°C i 15-20 minuter.

Ansa svampen. Hacka löken och vitlöken. Blanda med svampen och fördela på fyra dubbelvikta folieark. Klicka över smöret och strö över örterna. Salta och peppra, vik ihop till tätslutande paket runt svampen. Lägg på grillen eller baka i ugnen på 200°C i ca 8 minuter.

Skär karrén i skivor och grilla. Har du mer tid kan du helgrilla karrén på indirekt värme. Servera med rotfrukterna och svamppaketet. Använd smöret i paketen som sås, det får en fantastisk smak.